Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde son viraj

Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nde 33 aylık bir çalışma sonunda sona doğru yaklaşıldı.

Adıyaman'ın Kahta ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun üçüncü 'eğik askılı gergili' özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi. Son tabliyenin yerleştirilmesiyle iki yakası birbirine kavuşan ve yaya trafiğine açılan köprüde Mart ayında araç geçişlerine başlanacak.

Adıyaman ile Şanlıurfa ve Diyarbakır arasındaki karayolu ulaşımını sağlayan Nissibi Köprüsü 1992'de inşa edilen Atatürk Barajı'nın suları altında kalınca, ulaşım Şanlıurfa üzerinden sağlanmaya başlandı.

Dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 26 Şubat 2012'de temeli atılarak inşasına başlanan Türkiye'nin en uzun üçüncü 'eğik askılı gergili' özelliğine sahip Nissibi Köprüsü inşasının sonuna gelindi. Çift yönde ikişer şerit halinde 610 metre uzunluğunda duble yol ve 96 metre yükseklindeki köprünün ulaşıma açılmasıyla Diyarbakır- Adıyaman arasındaki karayolu mesafesi 90 kilometre kısalacak.

YAYA ULAŞIMINA AÇILDI

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ardından Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprü özelliğini taşıyan Nissibi Köprüsü'nde, 10 gün önce son tabliye yerleştirildi. İki yakası birbirine kavuşan ve yaya trafiğine açılan köprü, hem Adıyaman'ın Kahta hem de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sevinçle karşılandı.

KAYMAKAM ERKAL: YOL KISALACAK

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Türkiye’nin en önemli köprülerinden biri olan Nissibi'nin yakın zamanda ulaşıma açılacağını söyledi. Erkal, köprünün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki sirkülasyonun da artacağını belirterek şöyle dedi:

"Nissibi Köprüsü, Siverek ile Kahta’yı dolayısıyla Şanlıurfa ile de Adıyaman’ı birbirine bağlayan Türkiye’nin en önemli köprülerindendir. Uzunluğu 610 metre suyun üzerinde kalan yükseklik alanı ise 25 metre civarında. Bu köprü bittiğinde Siverek ile Kahta’yı birbirine bağlayacak ve Diyarbakır ile İran, Irak tarafından gelen insanlar daha kolay bir şekilde Adıyaman’a ulaşacak. Nemrut Dağı'na olan ulaşım daha kolay ve kısa yoldan olacak."

SOSYAL AĞLAR