Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün Yapılacağı Yer Değişti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/100 bin ölçekli imar planına girdi.

Yeni planda, köprü yakınlarına yeni bir havaalanı yapılması planlanıyor. Köprünün yapılmasından sonra Çanakkale nüfusunun 2040 yılına kadar 3 kat artacağı belirtiliyor Hazırlanan plana göre köprünün yapılacağı yer değişti. Köprünün güzergâhı olarak Gelibolu'nun Sütlüce Köyü ile Lapseki'nin Kocaveli Köyü arasındaki hat belirlendi.

İstanbul'daki köprülerin yoğunluğunu azaltmak ve Avrupa-Anadolu hattında ulaşım süresini kısaltmak için yapıl ması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/100 bin ölçekli imar planına girdi. Yeni planda, köprü yakınlarına yeni bir havaalanı yapılması planlanıyor.. 2023 hedefleri arasında yer alan Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balıkesir ve Çanakkale'nin yer aldığı TR 22 bölgesi için oluşturduğu imar planında yer aldı.

Yeni güzergâh olarak Gelibolu'nun Sütlüce Köyü ile Lâpseki nin Kocaveli Köyü arasındaki hat belirlendi. Yeni imar planına göre 3 bin 700 metre uzunluğunda olacak köprünün yakınlarındaki bir yere Lâpseki Havalimanı inşa edilecek. 2040 yılma dair projeksiyonların yer aldığı planda, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin nüfusunun ise 4 milyon 578 bin olması öngörülüyor.