İşte TANAP’ı yapacak firmalar

Azerbaycan’daki Şahdeniz II sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.

TANAP Doğalgaz İletişim AŞ tarafından açılan 56 inç Kara Kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 boru hattı inşaat ihalesi sonucunda, Lot 1 için Fernas İnşaat, Lot 2 için Sicim-Yüksel-Akkord ortaklığı ve Lot 3 için Tekfen Holding’in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ile sözleşme imzalandı. Tekfen Holding’in KAP’a yaptığı açıklamaya göre Tekfen İnşaat 509 kilometre uzunluğundaki Lot 3′ün inşaatını 565 milyon dolar bedel karşılığı yapmak için anlaştı.

Açıklamada işin 36 ayda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. 26 Aralık 2011′de mutabakat zaptının ve 26 Haziran 2012′de Hükümetlerarası Anlaşma ve eki Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasının imzalandığı TANAP projesi kapsamında ilk gaz akışının 2018′de gerçekleşmesi bekleniyor ve başlangıç için yıllık 16 milyar metreküplük taşıma kapasitesi hedefleniyor.