Yüksekova havaalanı inşaatı yıl sonu itibariyle tamamlanıyor

Yüksekova Havaalanı Altyapı Projesi Koordinatörü Şengezer: "Yüksekova havaalanı inşaatının tamamlanmasıyla beraber yöre ekonomisi önemli oranda kalkınacak"

YÜKSEKOVA - Yüksekova ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan havaalanı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yüksekova'ya 5 kilometre mesafedeki havaalanı inşaatında birçok koldan başlatılan çalışmaların, bu sene tamamlanması planlanıyor.

Havaalanı alt yapı inşaatında da kaba inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Havaalanı pistinde ince beton işine geçildi.

Yüksekova Havaalanı Altyapı Projesi Koordinatörü Şükrü Şengezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaalanı inşaatının tamamlanmasıyla bölge ekonomisinin önemli oranda kalkınacağını söyledi.

"YÖRE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Şengezer, "Daha önceki havaalanı inşaatlarında gördüğümüz deneyimden hareketle sosyo-ekonomik yapıda çok önemli gelişmelerin olduğunu yadsınmaz. Yüksekova havaalanı inşaatının tamamlanmasıyla beraber yöre ekonomisinin kalkınmasında çok önemli katkılar sağlayacağını inanıyorum. Gerek eğitim gerekse de diğer alanlar önemli gelişmeler olacaktır" şeklinde konuştu.

"İNCE BETONA GEÇİLDİ"

Havaalanı inşaatında çalışmaların seyrinin değiştiğini belirten Şengezer şunları söyledi: "Mayısın birinci haftasında başladığımız çalışmalarda gelinen noktada kaliteli beton dökme işine başlamış bulunmaktayız. Havaalanı pistinin gövdesinde yaklaşık 184 bin metrekare olan bölümde dökeceğimiz beton işini önümüzdeki iki ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Zayıf beton çalışmalarında yaklaşık 30 bin metreküp, elektrik alt yapı işlerinde de 12 bin metreküp olmak üzere toplamda 42 bin metreküp beton çalışmamız oldu. Yeni başladığımız kaliteli betonda ise pist gövdesinde 72 bin metreküp, çevre yolunda 18 bin metreküp ve banketlerde yaklaşık 20 bin metreküp olmak üzere toplamda 118 bin metreküp civarında beton dökme çalışmamız olacak"

Kaliteli beton çalışmalarında özel makineler kullandıklarını belirten Şengezer, "Yürütülen iş zaman alan bir iştir. Günlük beton dökme işlemimiz ne kadar hızlandırsak da beton kalitesi itibariyle yaklaşık 3 bin metrekarelik alanı kapsayacak civardadır. Bu işlerimizi yüze yakın makine ve ekipmanla sürdürüyoruz. Yine çalışmalarımızı 150 personelimiz yürütmekte" dedi.

"ÜÇ AYDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK"

Havaalanı alt yapı inşaatında çalışmaların yüzde 65’in üzerinde tamamlandığını belirten Şengezer, "Beton çalışmalarımız ilerledikçe havaalanı inşaatındaki fiziki gerçekleşme de ilerleyecektir. Biz bütün çalışmalarımızı her türlü tedbiri alarak gerektiğinde gece çalışmasını da işin içine katarak yaklaşık üç ay gibi bir zaman diliminde tamamlamayı düşünüyoruz. Hedefimizden asla şaşmadık. Yılsonu itibariyle havaalanını hazır hale getireceğiz. Tabiat şartları bizi zorlamazsa yılsonunda Yüksekovalıların uçakla buluşacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.