Nükleer Raktörler: Dünden Bugüne" Konferansı

Fransa Nükleer Mühendisler Derneği Başkan Yardımcısı Christophe Behar, Sinop'ta yapılacak ATMEA 1 nükleer santrali için "Fransa'daki farklı tecrübeleri bir araya getiren dünyadaki ilk nükleer santraldir" dedi.

Fransa Nükleer Mühendisler Derneği Başkan Yardımcısı Christophe Behar, Sinop'ta yapılacak ATMEA-1 nükleer santrali için "Fransa'daki farklı tecrübeleri bir araya getiren dünyadaki ilk nükleer santraldir" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünün düzenlediği, "Nükleer reaktörler: Dünden Bugüne" konferansında konuşan Behar, nükleer enerjiden vazgeçmeden yenilebilir enerjiyi de devreye almak istediklerini söyledi.

Behar, Fransa'daki teknolojiyle nükleer güç santrallerin güvenilirliğinin arıtılmasına değinerek, "Fransa'da her gün nükleer güç santrallerinin güvenilirliğini artırmak için çalışıyoruz. Teknolojik olarak çok büyük bir yenilik getiren reaktör değil ama Fransa'daki farklı tecrübeleri bir araya getiren dünyadaki ilk nükleer santraldir" ifadesini kullandı.