Körfez geçişi 6 dakika

Başbakan Erdoğan, 16 milyar $'lık otoyol ve Körfez geçişinin temelini attı. Erdoğan, "1.5 saatlik Körfez geçişi 6 dakikaya iniyor" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir arasını 3 saate indirecek Gebze-Orhangaziİzmir otoyolu bünyesinde yapılan, dünyanın en uzun ikinci asma köprüsünün temelini attı. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'yle 1.5 saatlik yolculuğun 6 dakikaya ineceğini belirten Erdoğan "Bursa'ya kadar olan bölüm ile İzmir'in 50 kilometrelik etabı 2015'in ilk yarısında bitecek. 2016 sonuna kadar da tamamını bitireceğiz" dedi. Körfez Geçiş Projesi'nin tarihe geçeceğini anlatan Erdoğan, "Tarih İstanbulİzmir otoyolu ve geçiş köprüsüyle bizi ve Türkiye'yi anacaktır. Bu köprü dünyanın en uzun ikinci köprüsü olacak" dedi. Erdoğan, 29 Ekim'de Marmaray'ın açılacağını, 2015'te otomobillerin deniz altından geçeceği projeyi yapacaklarını, 3'üncü havalimanını da 2016'da Türkiye'ye kazandırmayı planladıklarını söyledi.

16 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Köprüyü Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay Grubu'nun yapacağını ve imzaların yap-işlet-devret modeliyle atıldığını hatırlatan Erdoğan, toplam maliyetin 16 milyar dolar civarında olduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan, "Böyle bir yatırım Cumhuriyet tarihimizin ilkidir. Dolayısıyla girişimci firmalarımızı tebrik ediyorum" dedi. Erdoğan daha sonra helikopterle İstanbul'a döndü.